Hieronta

Hierontapalvelut

Kaikki hieronnat voidaan tehdä myös raskaana oleville! Erikoishoitopöydän ansiosta raskaana ollessa pääset isonkin mahan kanssa päinmakuuasentoon Hiltulanlahden toimipaikassa. 

Jos olet raskaana tai sairastat jotain sairautta, niin varmista aina lääkäriltä onko hierontaan turvallista tulla.


***

Klassinen hieronta

20min-120min

Hieronta on yksi maailman vanhimmista hoitomenetelmistä. Sitä on jo vuosituhansia käytetty erilaisten kipujen ja särkyjen hoitamiseen. Hieronnan avulla vähennetään lihasten jännityksestä johtuvia kipuja ja puutumisia, laajennetaan nivelten liikeratoja, nopeutetaan lihasten palautumista rasituksen jälkeen, rentoutetaan koko keho ja mieli sekä ennaltaehkäistään jännitystiloja.


Intialainen päähieronta

30min

Koko hoito kestää n. 30 minuuttia ja sen jälkeen on levollinen ja ren­toutunut olo, kuin hyvän unen jälkeen.

Hieronta vaikuttaa sekä fyysisellä että mielen tasolla. Sillä voidaan vaikuttaa niihin alueisiin kehossa, joihin stressi ja jän­nitys eniten kohdistuvat. Hartiat ovat kehon ja mielen välinen vyö­hyke. Erilaiset pelot, tukahdutetut tunteet ja vastuunkantaminen hei­jastuvat tälle alueelle jännityksenä.

Hieronnan avulla jännitys lievenee niskan ja pään alueella, myös ve­ren- ja energiankierto paranee. Tämä vaikuttaa koko kehon energiankiertoon elvyttävästi. Parhaimmillaan vaikutus ulottuu myös emo­tionaaliseen ja henkiseen kehoon, eli eheyttää kokonaisvaltaisesti.

Ki- energiahieronta

 90 min

Koko kehon intialainen energiahieronta on taivaallinen kokemus; rauhoittava musiikki, hellästi keinuttavat ja sivelevät hierontaliikkeet vaivuttavat asiakkaan syvään rentoutukseen.

Hoidon jälkeen on energinen ja seestynyt olo - koko keho ja mieli on rentoutunut. Hoidossa hierotaan rytmisin sivelytekniikoin öljyllä jalat, selkä, kädet, rinnan ja vatsan alue sekä lopuksi ilman öljyä kasvot ja pää. Hoidon aikana tasapainotetaan chakroja ja marmapisteitä (=nadeilla olevat energiapisteet vrt. akupisteet /kiinalainen lääketiede).


Kuumakivihieronta

Hot Stone 60min -90 min 

Kuumakivihieronta eli Hot Stone -hieronta

Kiviterapiahoidot ovat olleet osa itämaista lääketiedettä yli 5000 vuotta. Viime vuosina kiviterapiasta on tullut suosittu ympäri maailman. Hierontaan käytetään Perun, Argentiinan ja Indonesian alueilta kerättyjä basaltti- ja sedimenttikiviä.

Kivillä hierottaessa vaikutus ulottuu kudoksessa aina 3cm:n syvyyteen asti. Hieronta tuntuu miellyttävän pehmeältä ja kivuttomalta, mutta vaikutukset ovat klassista hierontaa tehokkaammat. Kivihieronta vaikuttaa lymfakiertoon, lihaksistoon ja verenkiertoelimistöön. Mineraalipitoisuutensa vuoksi kivet myös ravitsevat ja hoitavat ihoa.

Kivihieronta auttaa jos sinulla on esim:

 • stressiä, uupumusta
 • päänsärkyä, migreeniä
 • hermoperäisiä kiputiloja
 • niska- hartiaseudun kiputiloja
 • verenkierto- tai aineenvaihduntaongelmia

Rentouttava Lymfahieronta 

60 min - 90 min

Lymfahieronta on turvotusta lievittävä, aineenvaihduntaa nopeuttava ja kehoa ja mieltä rentouttava hoito, jossa hierontaliikkeet ovat hyvin kevyitä ja miellyttäviä, mutta tuloksellisia. Lymfahieronta lievittää kipuja ja vaikuttaa positiivisesti verenkiertoon, elimistön puolustusjärjestelmään, lihaksistoon sekä autonomiseen hermostoon.

Lymfahoidolla paranee myös nivelten liikuvuus, siksi se sopii myös hoitomuotona reumaan.

Hoito edistää vastutuskykyä parantamalla imunesteen kiertoa, rauhoittaa hermostoa ja psyykea sekä rentouttaa lihaksista ja helpottaa myös vaihdevuosia.

Hieronta tehdään kevyesti sormilla tai koko kädellä pumpaten, on kivutonta, turvallista ja rentouttava.

Lymfahieronta hellii koko kehoa ja mieltä.

HUOM!!! Huomioi että, lääkärin lähetteellä olevat lymfahoidot ei sovi yritykselleni tehtäväksi koska, vain lymfaterapeutti voi tehdä lähetteellä olevia hoitoja!Hieronnan esteet

Hieronnan yleisimmät esteet tarkoittavat sellaisia sairauksia, joiden yhteydessä hieronta voi pahentaa asiakkaan sairauden oireita ja näin ollen hieronta on kiellettyä. Tällaisia riskitilanteita ovat:

 • Infektiot
 • Laskimotukokset
 • Pahanlaatuiset kasvaimet
 • Akuutissa vaiheessa oleva syöpä
 • Hemofilia eli verenvuototauti
 • Ihotaudit
 • Tuoreet vammat
 • Iskeemiset kudokset
 • Suurentuneet imurauhaset
 • Aktiivinen tulehdusvaiheessa oleva nivelreuma
 • Kuume tai flunssa
 • Humala tai krapula

Asiantuntevan lääkärin arvio tilanteesta epäselvissä tapauksissa olisi paikallaan.